Финалната серия в гръцката баскетболна лига е в разгара си, а в центъра на събитията е българският национал Александър Везенков. Спортист №1 на България за изминалата година прави всичко по силите си, за да изведе своя Олимпиакос до титлата в елита на Южната ни съседка. Задачата му обаче изобщо не е лесна, тъй като на пътя на гранда от Пирея стои Панатинайкос.

Вечните съперници вече изиграха два мача, като резултатът в серията вече е равен (1-1). Те си размениха по една домакинска победа, като "червено-белите" спечелиха първия мач, а "детелините" се добра до успеха в ОАКА.

Именно, за да ви държи в течение с най-интересните моменти в залата и извън нея, да ви срещне с хора, които имат какво да кажат за Везенков и да ви потопи в уникалната атмосфера в Пирея, екипът на Sportal.bg вече е в Гърция.

Редакторът на Sportal.bg Мая Димитрова и операторът Иван Христов ще пресъздадат емоциите на феновете на Олимпиакос, на играчите и ще покажат ексклузивни кадри от празненствата на шампионите.

В екипа, който ще отразява събитията около големия финал се включват и колегите от Sportal.gr – Ахилеас Мавродонтис и Йоргос Гаврилакис, които ще добавят и истинския гръцки акцент в приключението, което ще изживеем заедно.

Не пропускайте и студията на живо в ефира на Sportal TV и в сайта Sportal.bg, където водещият Милен Пейчев ще разговаря с баскетболни специалисти преди и след мачовете между двата гранда, а също така и ще покаже емоциите в залата по време на включванията ни на живо. Първият, който ще коментира голямото гръцко дерби – Епизод 3 на 11 юни (неделя) е Людмил Хаджисотиров.

Мач №3 между Олимпиакос и Панатинайкос е на 11 юни от 21:15 часа. Четвърти сблъсък е предвиден за 15 юни, а пети – за 18 юни. Играе се дп три победи от пет мача.

Всичко по-интересно около финалите, четете в Sportal.bg със съдействието на Betano!