Президентът на Пари Сен Жермен Насер-Ал Хелаифи е съдействал в процеса за евентуалната продажба на Манчестър Юнайтед, разкрива “Атлетик”. От една страна той е консултирал своя катарски сънародник шейх Джасим бин Хамад ал-Тани, който е единият от двамата останали кандидати за клуба, а от друга е бил търсен за помощ и от все още настоящите собственици от семейство Глейзър.

Както е известно, Джасим бин Хамад ал-Тани и британският милиардер сър Джим Ратклиф са желаещите да станат собственици на “червените дяволи”. И двамата са отправили своите оферти, като се чака решението на американците.

Според “Атлетик” в началото Джасим бин Хамад ал-Тани е потърсил Ал-Хелаифи за съвет за реалната стойност на Манчестър Юнайтед. От семейство Глейзър искат поне 6 млрд. паунда, което обаче се вижда много за катарския кандидат. Според последните информации преди дни той е отправил последната си пета оферта, която е била за всичките акции на клуба срещу за 5 млрд. паунда. Според "Екип" офертата е за 5,8 млрд. Глейзър имаха срок до петък вечер да дадат своя отговор.

Семейство Глейзър обаче са се обърнали към Ал-Хелаифи с молба да убеди Джасим бин Хамад ал-Тани да увеличи стойността на предложението си.

На фона на това офертата на Джим Ратклиф е за малко над 50% от клуба, като по този начин настоящите собственици ще запазят миноритатен дял.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe