Отборът на Локомотив София е новият шампион на държавното първенство по баскетбол за девойки до 16-годишна възраст. Момичетата на Лилия Георгиева достигнаха до трофея без загуба, като на финала в столичната зала “Триадица” днес надвиха Берое с 48:41 (15:11, 12:8, 6:12, 15:10).

По пътя към златото столичният тим беше неудържим, записвайки пет поредни победи. По този начин съдбата си върна на “железничарките” за драматично загубения финал преди две години от Рилски спортист с 53:54. През миналия сезон пък Локомотив остана без отличия в тази възраст, след като зае четвъртата позиция в крайното класиране.

Възпитаничките на Георгиева контролираха срещата през почти цялото време, като допуснаха известен спад единствено в края на третата четвърт, когато изпуснаха аванс от осем точки и позволиха на съперника да изравни при 31:31. След това обаче Локомотив записа серия от 8:0 и си върна преднината, като запази водачеството си до самия край на срещата.

Ванеса Кокалова (11 борби) и Ина Димова завършиха с по 14 точки за победителките. Деяна Станиславова вкара още 11 точки и овладя 6 борби.

Нито една състезателка на Берое не успя да прескочи двуцифрения точков актив, като с 9 точки се отличи Габриела Коцева. Гергана Въчкова пък прибави 7 точки и 14 борби.