Клубовете от английската Висша лига не са приели идеята през следващия сезон да бъде въведена полуавтоматичната система за определяне на засади, която бе използвана по време на Световното първенство в Катар, както и в турнирите на УЕФА през настоящия сезон. Технологията разчита на голям брой камери, които генерират 3D изображение на ситуацията, като в добавка има и вграден чип в топката, за да се определи най-точно дали нападателят е в положение на засада. До голяма степен отзивите от използването на системата бяха положителни. След Световното тя бе използвана и Серия „А“, а през следващия сезон се очаква да бъде въведена и в Ла Лига. Това обаче няма да се случи в Премиър лийг и темата дори няма да влезе в дневния ред на годишната среща на клубовете от елита, която ще се състои в Хемпшир през следващата седмица.

Все пак в Англия ще направят промени, които би трябвало да подпомогнат ВАР по отношение на по-точното определяне на ситуациите за засада. За всеки мач ще бъдат въведени четири допълнителни камери, за да бъдат избегнати такива казуси, на които станахме свидели на няколко пъти през миналия сезон, състоящи се в парадокса съдиите на ВАР да не разполагат с камера с повторение от подходящ ъгъл, от който да определят съответната засада.

Според медиите на Острова шефовете на Премиър лийг смятат, че технологията ще се развие много бързо и съвсем скоро тази полуавтоматична система ще остарее и ще бъде заменена с по-модерна такава. Това е и една от причините за решението да не бъде въвеждана тази технология.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe