В социалните мрежи се появи видеоклип от момента, в който лидерът на Олимпиакос Александър Везенков получи контузията, извадила го до края на втория мач от финалната серия с Панатинайкос. В опит да овладее борба в нападение българинът се спречка със състезателя на “детелините” Лефтерис Бохоридис и сякаш стъпи лошо на десния си крак, наранявайки задната част на коляното си.

Video of the Sasha Vezenkov injury. No word on seriousness of injury yet, but he played just 20 minutes in today’s Game 2 loss in the Greek League finals. pic.twitter.com/LUQ8S5dM1O

— James Ham (@James_HamNBA) June 8, 2023

Все пак травмата на Везенков не е сериозна, като той е получил костен оток в коляното, както информира Sportal.bg късно снощи. Засега не е ясно дали най-полезният играч на Евролигата ще успее да се възстанови навреме за третия мач от серията, който ще се проведе в неделя от 21:15 часа българско време.

Панатинайкос успя да постигне успех над “червено-белите” вчера, след като се наложи с 67:65, благодарение на победен кош от тройката на Матеуш Понитка. Така “детелините” спряха негативната серия от 14 поредни загуби от Олимпиакос и се върнаха в битката за титлата, изравнявайки резултата при 1-1.

Снимка: fosonline.gr