Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано сподели очакванията си за предстоящия утре финал в Лигата на конференциите срещу Уест Хам. Той заяви, че е горд, че тимът му ще се бори за този трофей, след като измина целия път в турнира от квалификациите до финала. Наставникът вярва, че тимът му има шанс да спечели битката с "чуковете".

"В този момент си припомняме целият път, който изминахме, започвайки от плейофа срещу Твенте и достигайки чак до финала. Да играем на два финала този сезон е нещо невероятно. Първият (б.р. - за Купата на Италия) завърши зле, но ние си тръгнахме с високо вдигнати глави, така че утре ще покажем същия дух. Горди сме, че ще се борим за този трофей", заяви Италиано.

Миналия сезон Рома бе първият шампион в новия турнир на УЕФА, а сега има шанс отново италиански тим да триумфира в него.

"Не очаквахме да стигнем до тук. Това бе труден турнир, изиграхме 14 мача срещу много сериозни опоненти, но бавно и постепенно изграждахме правилната нагласа и увереност. Мисля, че аз самият се промених по време на турнира. Опитвахме се да не се оставяме на атмосферата да ни влияе, а винаги играехме с характер. Това ще е важно и на финала. Можем да създадем проблеми на Уест Хам, но в тези мачове трябва и малко късмет. Това е първото ми участие в европейски турнир като треньор и смятам, че вече съм по-улегнал. Нямам търпение да излезем на финала", допълни специалистът.

Накрая той сподели и впечатленията си от съперника Уест Хам.

"Това е отбор пълен с качествени и талантливи играчи. Трябва да внимаваме, защото на финала дори и малък детайл може да направи разликата. Уест Хам разполага с много високи и здрави футболисти, които са силни при статични положения и това е важен детайл, на който да обърнем внимание", завърши италианецът.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe