Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу Александър Зверев на осминафиналите на “Ролан Гарос”.

Двубоят е на централния корт в Париж и ще започне малко след 21:15 часа.

За втори път в кариерата си Гришо постига три победи в едно издание на Откритото първенство на Франция и все още не е загубил сет. Той елиминира последователно Тимофей Скатов, Емил Русувуори и Даниел Алтмайер, като се справи отлично с позицията си на фаворит в тези двубои.

За пети път Димитров ще играе със Зверев, който му води с 1:3 победи, а единствената им предишна среща на клей е от Рим 2016-а, когато германецът печели. Изненадващо или не, двамата не са се срещали от “Мастърс”-а в Париж през 2021-ва, когато Зверев печели драматично в три сета, а победата на Гришо е от Базел 2014-та.

Зверев започва да напомня на най-добрата си версия от преди една година, когато нелепа и тежка контузия го извади от игра за половин сезон, а тя беше получена именно на “Ролан Гарос” срещу Рафаел Надал.

Германецът вече сякаш започва да набира увереност и постоянство и със сигурност ще се стреми отново да стигне четвъртфиналите на най-успешния си “Шлем” в кариерата, докато за Гришо ситуацията в Париж е противоположна и той ще иска за първи път да се вмести в топ 8 на турнира.