През юли 2023 г., за втора поредна година ДАРБИ ще организира лятна баскетболна академия с английски език в град Панагюрище. Миналото лято в нея участие взеха над 70 деца на възраст от 10 до 17 години, а на академията присъстваха и скаути от Европа, както и треньори от Великобритания и САЩ.

Това лято ДАРБИ предлага на участниците избор между два периода на записване: от 16 до 22 юли или от 23 до 29 юли 2023 г., като е възможен и избор на престой и за двата периода. В кампа са добре дошли всички ученици и състезатели на възраст от 10 до 18 години, които обичат баскетбола и са готови да научат нови неща както в спорта, така и в английския език.

Тази година в академията отново ще участват скаути и треньори от САЩ и Европа. Начело на спортната част ще е един от най-добрите български баскетболисти в Националната Баскетболна Лига – Георги Боянов, както и утвърдилите се български треньори – Александър Алексиев, Михаил Капитанов, Кристияна Върбанова и Янчо Янков, които отново ще предават от ценния си опит на подрастващите.

Програмата на академията ще се проведе в парк хотел „Асарел“, а тренировките ще се провеждат в спортната зала „Арена Асарел“, разполагаща с едни от най-модерните спортни съоръжения в България. Залата отговаря на всички изисквания на международните и спортни федерации и техните стандарти и критерии за провеждане на Световни, Европейски първенства, Купи и Турнири от най-висок ранг.

По време на Баскетболна академия Дарби освен всекидневните тренировки и часове по английски език, ще се организират няколко събития: семинари, мачове и състезания за умения и качества. И тази година в рамките на академията ще бъдат обявени MVP играчи и в двете възрастови групи, ще има награди и медали за най-добре представилите се състезатели. Участниците ще имат възможност да кандидатстват за 100% и частични стипендии в средни училища и университети в Америка и Европа. Спонсори на академията за втора поредна година ще бъдат Лидл България, Дентална kлиника Medical Dent, ‘’Earlscliffe’’ boarding school, изворна вода ‘‘Бачково‘‘. Организаторите са щастливи да обявят, че за първа година към спонсорите на академията се присъединява и Декатлон България.

Баскетболната академия на ДАРБИ дава възможност на млади надежди от България да продължат своето обучение и развитие в престижни учебни заведения от цял свят и да надградят своята баскетболна кариера.