Марко Асенсио официално обяви, че напуска Реал Мадрид след седем сезона в кралския клуб. Испанският национал е взел решението още преди няколко седмици, но днес официално го обяви посредством клип в социалните мрежи. До няколко дни се очаква официално да бъде потвърдена и новината, че Асенсио ще продължи кариерата си в Пари Сен Жермен. Той имаше оферта и от Астън Вила, но предпочете по-амбициозния проект на парижани. Реал от своя страна също публикува официално изявление на своя сайт, в което благодари на Асенсио.

Испанецът напуска след 285 мача с екипа на Реал, в които отбеляза 62 гола и направи 32 асистенции. Той спечели три шампионски титли на Испания, три пъти Шампионската лига, четири пъти Световното клубно първенство, три пъти Суперкупата на Европа, три пъти Суперкупата на Испания и веднъж Купата на краля.

Queridos madridistas 🤍 @realmadrid pic.twitter.com/XvNldSUr3k

— Marco Asensio (@marcoasensio10) June 3, 2023

„Скъпи фенове на Реал Мадрид, днес се обръщам към вас с буца в гърлото и сърцето, изпълнен със смесени чувства. От много ранна възраст Реал Мадрид се превърна в моя страст, мечта и най-съкровена цел. Имах привилегията да я осъществя през всички тези прекрасни години. Искам да изразя най-дълбоката си благодарност на Реал Мадрид, президента, борда, треньорите и всички онези, които работят неуморно зад кулисите, за да направят този клуб толкова специална институция. Искам да спомена и моите съотборници, с които преживяхме моменти на слава, бихме се във всяка битка и празнувахме незабравими победи.

Но не мога да забравя и истинската причина за съществуването на Реал Мадрид - неговите невероятни фенове, душата и движещата сила зад този клуб. Вашата страст, насърчение и безусловна любов ни карат да дадем всичко от себе си във всеки мач и да изживеем незабравими нощи. Дойде обаче моментът да взема трудно решение. Реших да поема по нова посока в кариерата си, търсейки проект, с който да постигна нови цели. Благодаря ви, скъпи фенове на Мадрид, за вашата безусловна подкрепа. Ще се срещнем отново някъде по този прекрасен път на футбола“, заяви Асенсио в прощалното си обръщение.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago