Остават броени часове до финала на сезона в Бундеслигата. За първи път от много години битката за титлата ще остане отворена до самия край. Борусия (Дортмунд) има всички шансове да спечели първа титла от 2012 година насам. За да се случи това "жълто-черните", които имат аванс от две точки пред шампиона Байерн (Мюнхен) преди последния кръг, трябва да победят у дома Майнц 05. По същото време баварците, които триумфираха с титлата неизменно в последните 10 сезона, гостуват на Кьолн. Тимът на Томас Тухел ще играе, разбира се, за победа и същевременно ще се надява на сензация на "Сигнал Идуна Парк".

Сигурни участници в Шампионската лига са Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд) и РБ Лайпциг. За последното място, даващо тази привилегия, се борят Унион (Берлин) и Фрайбург, които са с еднакъв точков актив преди днешните мачове. Столичани приемат Вердер (Бремен), докато Фрайбург гостува на Айнтрахт (Франкфурт). Унион има предимство от четири гола в своя полза по отношение на головата разлика.

Който от тези два тима остане на пето място, ще играе през следващия сезон в Лига Европа.

Шестата позиция дава право на участие в квалификациите за турнира Лига на конференциите. В момента то се заема от Байер (Леверкузен), който има точка повече от Волфсбург и три преднина пред Айнтрахт.

Ако РБ Лайпциг спечели финала за Купата на Германия след седмица срещу Айнтрахт, то тогава шестата позиция ще осигури място в групите на Лига Европа, а седмата - такова в квалификациите на Лигата на конференциите, тъй като "червените бикове" вече си гарантираха участие в ШЛ посредством класирането в Бундеслигата. Същото ще се случи, ако Айнтрахт спечели финала и същевременно завърши в топ 7 в крайното класиране на Бундеслигата.

Херта (Берлин) вече изпадна във втора Бундеслига. Шалке 04, Бохум, Щутгарт, Аугсбург и Хофенхайм са застрашени от директно изпадане или участие в плейофа за оцеляване. В момента Шалке 04 е на предпоследно място, Бохум е в зоната на плейофа, а Щутгарт, Аугсбург и Хофенхайм са над чертата. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago