Фиорентина и Интер излизат след по-малко от час във финала на 75-ото издание на турнира за Купата на Италия. Двубоят ще се играе на "Олимпико" в Рим. Любопитното е, че и двата тима имат шанс да завършат сезона с дубъл, защото са финалисти и в евротурнирите - Интер в Шампионската лига, а Фиорентина в Лигата на конференциите. 

"Нерадзурите" са вдигали Купата на Италия общо 8 пъти. Ако защити трофея от миналата година, отборът на Симоне Индзаги ще се изравни с Рома на второто място по най-много спечелени отличия от надпреварата. Фиорентина има 5 купи, като за последно "виолетовите" ликуваха в надпреварата през 2001 година.

По пътя към финала Интер елиминира последователно Парма, Аталанта и Ювентус. Фиорентина пък преодоля съпротивата на Сампдория, Торино и Кремонезе. По-рано през сезона съперниците изиграха двете срещи помежду си в Серия "А", в които си размениха победи като гост - Интер се наложи с атрактивното 4:3 на "Артемио Франки", а Фиорентина взе реванш с 1:0 на "Джузепе Меаца".

Символичният домакин Фиорентина започва с Артур кабрал на върха на атаката, а по крилата на бразилския таран ще помагат Жонатан Иконе и Николас Гонсалес. В средата на терена започват Софиян Амрабат, Джакомо Бонавентура и Гаетано Кастровили, който е предпочетен пред Роландо Мандрагора. Четиримата бранители са Додо, Никола Миленкович, Лукас Мартинес Куарта и Кристиано Бираги, а на вратата е Пиетро Терачано.

Il nostro XI contro l’Inter⚜️
Powered by @EASPORTSFIFA #ForzaViola💜 #forzaviola #fiorentina #coppaitaliafrecciarossa #fiorentinainter pic.twitter.com/ETSmRUN72k

— ACF Fiorentina (@acffiorentina) May 24, 2023

За Интер ще пази ветеранът Самир Ханданович, а триото бранители оформят Матео Дармиан, Франческо Ачерби и Алесандро Бастони. Дензъл Дъмфрис и Федерико Димарко ще сноват по фланговете, в халфовата линия ще си партнират Николо Барела, Марсело Брозович и Хакан Чалханоолу, а двамаат нападатели са Лаутаро Мартинес и Един Джеко. На пейката остава Ромелу Лукаку.

I nostri 1️⃣1️⃣⚫🔵 per #FiorentinaInter 💪

Powered by @play_eFootball #ForzaInter #CoppaItaliaFrecciarossa pic.twitter.com/ZkN3eWrgCY

— Inter (@Inter) May 24, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages