Волейболният национал на България Мартин Атанасов даде специално интервю. Посрещачът стана шампион на Турция със Зираатбанк и получи по-дълга почивка, така че ще се присъедини към националния тим на 28 май преди началото на Лигата на нациите. 

За него обаче най-важни са олимпийските квалификации за Игрите в Париж.

Атанасов направи равносметка за трите години в Зираатбанк, сподели какво е почувствал като е видял избраниците на Пламен Константинов и заяви: „Предстои едно тежко и интересно лято“. 

„Много съм ангажиран след тези мачове. Прибрал съм се в България. Отдал съм се на семейство и приятели. Нямам никакво свободно време и гледам да се възползвам от това. Още преди една седмица, след като си тръгнах от Турция, имах среща с всички в Зираатбанк. Имах възможността да се сбогувам с тях. Вчера в социалните мрежи пуснах един пост за сбогом с феновете“, започна Атанасов пред Дарик радио.

„Особено последната година, този сезон беше много тежък. Отборите бяха равностойни. Последните две години ни беше по-лесно да станем шампиони. В Шампионска лига имахме проблеми, не успяхме да се класираме за полуфиналите, но се отдадохме на плейофите. Много тежко, но заслужено накрая спечелихме. Много съм доволен. Три години подред шампион“, разказа той.

„С времето идват опитът и самочувствието. Вече съм трета година в това първенство и с времето се чувствах по-комфортно и си личеше. На 28 май се присъединявам към националния отбор в София. Мисля, че аз и Алекс Николов сме получили еднакво време почивка. И двамата приключихме малко по-късно“, заяви Атанасов и заговори за очакванията с националния отбор.

„Бих казал, че ни предстои едно тежко и интересно лято. Една Лига на нациите, в която имаме време да се обиграем и да вкараме новата схема на игра с Пламен Константинов. Ще е доста интересно. Амбициите са да надграждаме и да се справим по-добре в Лигата, в сравнение с предните две години. Целта ни е да надграждаме. На Европейското и олимпийската квалификация трябва да сме в най-добрата си форма. Най-важното за мен е олимпийската квалификация. На мен и всеки в националния отбор му е мечта да играе Олимпиада. Ще се концентрираме максимално“.

„Естествено, че се чувам с момчетата. С някои от тях съм много близък. Те са в Италия. Не са в пълен състав. Доколкото знам има няколко човека, които няма да се присъединят на тази Лига на нациите. Нямам информация кой ще идва, кой не. Знам, че Цецо (Соколов) ще почива. Напълно го разбирам. Имаше изключително тежък сезон в Русия. Нормално да е по-свеж за Европейското и квалификацията. Нямам представа кои липсват“.

„Единственото, което ми дойде наум, когато разбрах състава на България, беше мотивационно. Така ми подейства бих казал. Веднага си казах, че това лято трябва да бъде. На някои от тези състезатели ще им е последен сезон. Наистина с такива състезатели е удоволствие да се играе. Няма какво да коментирам опита и настроението. Неописуемо е, когато си с тях на игрището. Мисля, че само положителни неща ще има това лято“, допълни Мартин Атанасов и говори за трансфера си в Локомотив Новосибирск, където треньор е Пламен Константинов.

„Националната фланелка е гордост още от първата ми година в националния. Знам, че и Пламен е бил в Зираатбанк. Аз си гледам кариерата. Гледам да израствам с всеки изминал сезон. Имах различни предложения от Полша, Италия и Турция, но реших, че Русия за мен е много голяма предизвикателство. Предложението беше много хубаво. Това, че Пламен ще ми е треньор много ми повлия. Цяло лято ще мога да работя с неговия щаб и в тази система, която ще се играе. Ще мога да отида там и да съм готов в клубния отбор. Много ми повлия. Много е важно да играеш една система на игра постоянно“, завърши националът.