Атлетико се върна на второто място, след като спечели с 3:0 домакинството си на Осасуна. Яник Караско откри резултата в края на първото полувреме след подаване на Антоан Гризман, а Саул Нигес се разписа в 62-ата минута. Малко преди края влезлият като резерва Анхел Кореа също се нареди сред голмайсторите.

“Дюшекчиите” записаха четвърти успех в последните си пет мача и продължава битката за сребърните медали. Реал Мадрид обаче може да се върне на втората позиция по-късно днес, ако спечели гостуването си на Валенсия.

#LaLiga Fecha 35 Atlético Madrid 3 (Carrasco 44' Saúl 62' Correa 82') 0 Osasuna pic.twitter.com/PBMpLZCQzP

— La Quinta del Fútbol (@La5tadelfutbol) May 21, 2023

Нулевото равенство беше променено минута преди края на първата част, когато Саул Нигес отне и подаде на Антоан Гризман, който напредна и направи 13-ата си асистенция за сезона. Топката отиде у Караско, който вкара петия си гол през сезона.

Самият Саул се разписа в 62-ата минута, удвоявайки преднината в 62-ата минута, след като мощният му изстрел изпрати топката в горния десен ъгъл. Резервата Кореа оформи крайния резултата осем минути преди последната съдийска свирка след пас на Родриго де Паул, оформяйки 10-ата поредна победа на дюшекчиите над този съперник.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago