Пловдивският треньор отрече информациите, че е подписал нов договор с украинския клуб Прометей

Най-успешният пловдивски волейболен треньор Иван Петков, който е начело на украинския национален отбор по волейбол за жени, както и води женския тим и шампион на Украйна Прометей заяви пред TrafficNews, че информацията, че е подписал нов договор с Прометей не отговаря на истината.

"Ще взема решение за моето бъдеще след края на Златната Европейска лига. На този етап нямам никакъв договор с никой и не съм взел решение къде ще продължа кариерата си като треньор през следващия сезон", заяви Иван Петков.

В момента Иван Петков готви националния отбор на Украйна за мачовете от Златната Европейска лига. Украйна е в една група с Франция и Унгария, а първите мачове са на 27 май.

Иван Петков е 6 пъти шампион на България, 5 пъти носител на Купата и веднъж на Суперкупата с Марица. Той стана и треньор класирал тима за първи път групите на Шампионската лига, където тимът записа победи срещу едни от грандовете на Европа.

С Прометей Петков е три пъти шампион на Украйна и също изкара тима до първо историческо класиране в групите на Шампионската лига.