Фейенорд е новият шампион на Нидерландия! Ротердамският гранд си гарантира титлата в Ередивизи за сезон 2022/23 с убедителен домакински успех с 3:0 над Го Ахед Ийгълс в двубой от 32-рия кръг на първенството. Това е 16-а титла на страната в историята на клуба и първа от сезон 2016/17 насам.

Още преди началото на мача атмосферата на и около “Де Кайп” беше празнична. Клубният автобус с играчите мина покрай хиляди привърженици, дошли да видят своите любимци как стават шампиони. Хореографията на феновете преди началния съдийски сигнал беше изумителна. Те показаха най-дългия транспарант в нидерландския елит за всички времена, като със своите 11 хиляди квадратни метра той обхвана всички трибуни на стадиона. Снимките и видеата с хореографията бързо добиха популярност в социалните мрежи.

https://t.co/bjmQcNVERQ pic.twitter.com/iyA7KseeFC

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) May 14, 2023

Що се отнася до самия мач, Фейенорд си осигури успеха още в първите минути на мача. В 15-ата Усама Идриси комбинира с Матс Вайфер, след което със своя шут откри резултата. Само три минути по-късно Сантиаго Хименес се възползва от хитра асистенция на Игор Пайшао и със силния си удар удвои преднината. В 54-тата минута именно Пайшао окончателно успокои феновете на стадиона, разписвайки се със страхотен изстрел от дистанция след втората асистенция на Вайфер в двубоя.

Finished F1RST. 🏁#TheBestMemories pic.twitter.com/PyG9D1lChi

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) May 14, 2023

По този начин лидерът в класирането Фейенорд събра 79 точки в актива си и два кръга преди края е недостижим за втория ПСВ Айндховен, чийто мач е по-късно през деня, но “филипсите” така или иначе изостават на цели 11 пункта от ротердамци. Що се отнася до южняците, те се впуснаха в големи празненства със своите фенове веднага след днешния успех.

𝐅𝐄𝐘𝐄𝐍𝐎𝐎𝐑𝐃 𝐋𝐀𝐍𝐃𝐒𝐊𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐄𝐍 𝟐𝟐/𝟐𝟑#TheBestMemories pic.twitter.com/OIdYRgYLiw

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) May 14, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago