Евертън приема Манчестър Сити на „Гудисън Парк“ в двубой от 36-ия кръг на Премиър лийг, който има пряко отношение както в битката за титлата, така и в тази за оцеляване. „Гражданите“ имат точка аванс и мач в запас пред Арсенал, който по-късно днес приема Брайтън. Евертън пък е само с точка над зоната на изпадащите, така че също ще бъде пределно мотивиран.

Сити е в серия от десет поредни победи в първенство, а „карамелите“ в началото на седмицата разбираха с 5:1 Брайтън като гост и търсят втори последователен успех в Премиър лийг. За последно това им се случаи през октомври.

В състава на Евертън има само една промяна в сравнение със споменатия двубой с „чайките“ - Мейсън Холгейт стартира вместо Миколенко.

Джосеп Гуардиола е направил четири промени в сравнение с равенството с Реал Мадрид през седмицата. Фил Фоудън, Рияд Марез, Аймерик Лапорт и Хулиан Алварес стартират за сметка на Грийлиш, Де Бройне, Силва и Стоунс. Голмайсторът на отбора Ерлинг Холанд обаче е титуляр и води атаката на „гражданите“.

Off the bus! 📍#ManCity | @okx pic.twitter.com/sIxCPJebxF

— Manchester City (@ManCity) May 14, 2023

Евертън: Пикфорд, Патерсън, Холгейт, Мина, Тарковски, Гей, Гарнър, Дукуре, Макнийл, Иуоби, Калвърт-Люин

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Диаш, Аканджи, Гюндоган, Родри, Марез, Фоудън, Алварес, Холанд

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago