След като вчера стана ясно, че финалът за Sesame Купа на България ще бъде между отборите на Лудогорец и ЦСКА 1948, може да се окаже, че четвъртата позиция в шампионата на efbet Лига ще има висока стойност, тъй като може да изпрати отбор в европейските клубни турнири. 

Към момента Лудогорец е лидер в класирането и ако стане шампион или завърши на едно от първите три места, което вече е сигурно и математически, и в същото време спечели Купата, то ще прехвърли една от евроквотите, която преминава през бараж със седмия, за четвъртата позиция. Същото ще стане и ако ЦСКА 1948 спечели Купата и в крайното класиране завърши на трето място, където се намира в момента с аванс от пет точки преди четвъртия Левски. 

Единственият вариант четвъртата позиция да не дава шанс за Европа е ЦСКА 1948 да спечели Купата и след това изпадне от тройката в крайното класиране на първенството. 

Преди началото на втората фаза на шампионата ситуацията около четвъртата позиция е следната - Левски я заема с 54 точки, пети е Черно море с 53, а шести - Локомотив (Пловдив) с 50.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe