Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри похвали своите играчи за това, че продължиха да се борят до последно и стигнаха до равенство 1:1 в домакинството си на Севиля от 1/2-финала в Лига Европа. Торинци отбелязаха изравнителния гол в дълбоко в добавеното време, но наставникът вярва, че това реми запазва шансовете на тима му за реванша. Той все пак не спеспи и някои критики за играта на тима му в началото на мача, когато допусна ранен гол, а можеше да получи и втори.

"До първия гол отборът движеше топката добре, но когато стигахме пред вратата на съперника, решавахме да действаме твърде елементарно и правехме твърде много грешки. След това бяхме хванати на контраатака, защото оставяхме твърде много пространства, а можеше да получим и втори гол по подобен начин. Момчетата обаче се справиха добре, за да стигнат до заслужено равенство, което запазва шансовете ни за реванша", смята Алегри.

"На това ниво е нормално мачовете да са оспорвани. Севиля е опитен отбор, който се бори докрай. Не забравяйте, че те губеха с 0:2 от Манчестър Юнайтед, но стигнаха до 2:2, а след това спечелиха реванша с 3:0. Този път ние бяхме в тяхната роля. Трябваше да бъдем по-остри в завършващата фаза, особено в първите 25 минути. Вместо това бяхме твърде хаотични и получихме гол на контраатака", допълни наставникът.

Той коментира и ситуацията, при която не бе отсъдена дузпа за Ювентус след като Баде изрита Рабио в наказателното поле.

"Няма да кажа нищо по въпроса. През цялата ми кариера не коментирам реферите. Искам да поздравя моите играчи, че не се повлияха от този инцидент, а запазиха спокойствие и няколко минути по-късно успяхме да изравним. Официалните лица ще преценят дали е имало дузпа или не, не мога да хабя енергия за това. В доста случаи се имаше подобни несправедливи ситуации срещу нас през сезона, но ние можем единствено да замълчим и да продължим да работим", каза още Алегри.

Накрая той сподели очакванията си за реванша.

"Севиля се защитаваше много добре, много агресивно, а техните нападатели тичаха като луди при високата преса. Ние обаче знаем, че можем да ги нараним, когато имаме повече пространства в реванша. Там мачът ще продължи 95 минути, а може дори и 120. Ние искаме да стигнем до финала", отсече специалистът.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages