Уест Хам приема АЗ Алкмаар на "Лондон Стейдиъм" в първи полуфинален сблъсък от второто издание на турнира Лига на конференциите. "Чуковете" ще се опитат да стигнат до първи европейски финал от 47 години, след като през миналия сезон не успяха да го направят, въпреки че достигнаха до полуфиналите на Лига Европа. АЗ Алкмаар пък е финалист в турнира за Купата на УЕФА от 1981 година, но достига до полуфинал в евротурнирите за първи път от сезон 2004/05.

Уест Хам няма загуба в 12 поредни срещи в Лигата на конференциите, като спечели 11 от тези срещи.

Мениджърът на домакините Дейвид Мойс е направил две промени в сравнение с победата над Манчестър Юнайтед през уикенда, с която до голяма степен лондончани си гарантираха оставането в Премиър лийг. Курт Зума се завръща в центъра на защитата, след като е успял навреме да се възстанови от своята контузия в глезена. Той заменя Анджело Огбона. Алфонс Ареола, който по принцип е титуляр в мачовете от Лигата на конференциите, заменя Лукаш Фабиански на вратата. 

🔙 @KurtZouma pic.twitter.com/0vvnchKBOh

— West Ham United (@WestHam) May 11, 2023

В състава на АЗ Алкмаар очаквано Меес де Вит заменя наказания Керкеш отляво на отбраната. Ван Бредероде отново стартира на мястото на контузения Карлсон като ляво крило.

Уест Хам: Ареола, Керер, Зума, Агер, Кресуел, Соучек, Райс, Боуен, Пакета, Бенрама, Антонио

АЗ: Райън, Сагавара, Бойкема, Хаджидиакос, Де Вит, Класи, Райндерс, Мийнанс, Йодгаард, Ван Бредероде, Пвалидис

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe