Временният мениджър на Челси Франк Лампард предприе много изненадващ ход, с който да мотивира представящите се далеч под очакваното ниво скъпоплатени звезди на клуба. Нестандартното решение се изразява в това, че капитанът на отбора на Челси до 14 години - Чарли Холанд, бе привикан да тренира заедно с първия състав.

Видеозаписи от днешната тренировка доказват, че талантът участва в заниманието редом до Жоао Феликс, Михайло Мудрик, Рахийм Стърлинг, Конър Галахър и т.н.

Лампард е известен защитник на каузата, че талантите от академията на Челси трябва да получават шанс за изява, като по време на първия си престой като мениджър той помогна много за интеграцията в първия отбор на играчи като Мейсън Маунт, Рийс Джеймс, Тами Ейбрахам и Фикайо Томори.

Често срещана практика е играчи от академията да получават наградата да тренират с първия отбор, но това най-често се случва с футболисти от селекциите до 18 или до 21 години. За играч, който все още няма 14 години, това е изключително голяма проява на доверие към неговите качества.

Chelsea U14 captain Charlie Holland was called up to senior training today by Frank Lampard 🤯

What were you doing at 14 years-old? 😅 pic.twitter.com/PCfQUzdI1R

— SPORTbible (@sportbible) May 11, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago