Марица (Пловдив) постигна важна победа с 2:0 при гостуването си на Атлетик в Куклен. Срещата бе от 16-ия, предпоследен за есенния полусезон, кръг в Трета лига – Югоизток. Двата отбора изиграха много интересен и оспорван мач, а победата не дойде никак лесно.

Възпитаниците на Борислав Караматев отново се раздадоха и с дисциплина и концентрация във важните моменти от мача успяха да постигнат заслужена победа.

Първата част бе равностойна, а атаките към двете врати следваха една след друга. Домакините от Куклен насищаха зоната, в която е топката с играчи, което затрудняваше маричани, но те постепенно преодоляха този тактически ход на съперника чрез бързи комбинации. Още в началните минути на мача двата тима си размениха по две опасни положения. Даниел Спасов и Олджай Алиев можеха да открият, но вратарят на домакините Стоян Здравков се намеси добре и в двете ситуации. На отсрещната врата Илия Николов отново бе на висота и също се справи. В 26-ата минута Емил Аргиров стреля опасно и топката срещна гредата зад Николов, като това бе и най-опасното положение за домакините през първото полувреме. Малко след това Милен Танчев бе изведен много добре, но бе фаулиран. В 37-ата минута Даниел Спасов стреля чудесно от границата на наказателното поле, но вратарят Здравков спаси. Олджай Алиев в 40-ата минута стреля неточно от добра позиция. В края на полувремето, след остро центриране вляво от Илия Николов, двама състезатели на домакините се разминаха с топката и до удар не се стигна.
Втората част започна с размяна на по един опасен удар към двете врати. След първите минути на полувремето “жълто-сините” имаха лек териториален превес и с търпение дочакаха своя миг. В 52-ата минута Георги Георгиев получи топката между двама защитници и стреля от непосредствена близост, но вратарят изби. Мартин Анастасов бе зад гърба му и с премерен удар, фронтално, от около 7 – 8 метра откри резултата в полза на Марица. След гола маричани не рискуваха прекалено, но продължиха да търсят нов гол. Домакините използваха всяка ситуация, за да организират атаки към противниковата врата. Така се стигна до ситуация в наказателното поле, при която Даниел Спасов извърши нарушение в наказателното поле срещу играч на домакините, който бе изведен на добра позиция. Двамата бяха рамо до рамо, но в опита си да отнеме топката Спасов закачи своя съперник.

Никола Николов застана зад топката и стреля добре, но Илия Николов хвана ъгъла и спаси. В пореден мач Николов доказа своята класа и с важните си намеси направо отчая нападателите на противника.
След тази ситуация маричани успяха да успокоят играта и почти не допуснаха опасни ситуации пред вратата си, като не пропускаха да организират интересни атаки. Даниел Спасов, Тодор Тимонов и Христо Янчев имаха шансове пред себе си, но ударите им бяха неточни. В 85-aта минута Олджай Алиев стреля много опасно, но топката бе отклонена от защитник и излезе в корнер. В 89-aта минута, при една бърза контра, Милен Танчев се възползва от недобрите действия на защитниците на Атлетик. Влезлият в средата на втората част Станимир Димитров нахълта в наказателното поле, а двама бранители на домакините се опитаха да му попречат, забравяйки Танчев зад гърба си. След комбинация, младият състезател на Марица, останал свободен, реализира втори гол с удар отблизо и окончателно уби интригата в мача. До края срещата се доиграваше, а само минута след гола Милен Танчев бе контузен и се наложи да бъде заменен.