Ливърпул е фаворит за привличането на дефанзивния халф на Спортинг Мануел Угарте. Мърсисайдци имат желание да подсилят значително халфовата си линия през лятото и са готови да привлекат трима нови футболисти за тази зона.

Португалският "Рекорд" твърди, че шефовете на английския гранд вече са провели предварителни разговори с Угарге. Уругвайският национал има клауза за разтрогване на стойност 52 милиона паунда. Дори да не бъде платена клаузата, португалският клуб е готов да преговаря за негов трансфер.

🚨 | Liverpool are ready to meet the €60m release clause for Sporting’s Manuel Ugarte [@Ekremkonur] pic.twitter.com/x4FY5qLmWT

— Anfield Agenda (@AnfieldAgenda) May 11, 2023

Към 22-годишния Угарте има интерес и от други клубове, но той ще бъде по-евтин трансфер за мърсисайдци от някои от другите трансферни цели. През Лятото Ливърпул по всяка вероятност ще се раздели с Джеймс, Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта, а Джордан Хендерсън, Тиаго и Фабиньо са около или над 30 години.

Един от вариантите, който ще спести доста пари на клуба, е Трент Александър-Арнолд да заиграе все по-често като полузащтник. Последните седмици Юрген Клоп го използва на този пост в определени периоди от мачовете и той се справя отлично. Други спрягани за Ливърпул са Мойсес Кайседо и Алексис Мак Алистър от Брайтън, Мейсън Маунт и Конър Галахър от челс, Райън Гравенберх от Байерн и халфа на Интер Николо Барела.

Ливърпул се отказа да участва в битката за подписа на Джуд Белингам, тъй като трансферната му сума може да достигне до 130 милиона лири. В клуба предпочитат да разделят парите и да привлекат няколко играчи, а не те да бъдат дадени за един футболист.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago