Британският милиардер сър Джим Ратклиф е фаворит за нов собственик на Манчестър Юнайтед, пише "Сън".

В продължение на месеци изглеждаше, че битката е между двама кандидати -  Ратклиф и катарския бивш банкер шейх Джасим бин Хамад Ал Тани. Изданието обаче съобщава, че офертата на британския бизнесмен на стойност 5 млрд. паунда е предпочитаният вариант на сегашните собственици семейство Глейзър, тъй като те ще останат в клуба като миноритарни акционери.

🚨 Sir Jim Ratcliffe is the Glazer family’s preferred bidder.

Insiders have indicated the Glazers would rather sell majority control of Manchester United to Ratcliffe than sell the whole club to Sheikh Jassim.

(Source: @SunSport) pic.twitter.com/BZSW6EaGD2

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) May 11, 2023

Въпреки че офертата на шейх Джасим от 5 млрд. паунда за 100 % контрол над клуба беше най-високата оферта, получена след три кръга на наддаване, предложението на Ратклиф за първоначален дял от 50 % оценява клуба по-близо до оценката от 6 млрд. паунда, определена от американското семейство. Ако офертата на Ратклиф бъде тази, с която Глейзър продължат, това може да отвори вратата и за други инвеститори, които да се включат в процеса.

Съобщенията, според които офертата на Ратклиф е тази, която сегашните американски собственици ще изберат, вероятно ще разочароват, а може би и разгневят немалко от феновете на Манчестър Юнайтед. Привържениците на "червените дяволи" многократно са протестирали срещу семейство Глейзър.

Sir Jim Ratcliffe 'is the preferred bidder for the Glazers as they look to sell Manchester United' https://t.co/veuNtTDskS pic.twitter.com/ARdNzbwJxR

— Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) May 11, 2023

Смята се, че офертата на Ратклиф е структурирана по такъв начин, че Глейзър ще останат в клуба, макар и в много по-малък и не толкова влиятелен статут, какъвто имат в момента.

Въпреки това в скорошна информация на Sky Sports се посочва, че присъствието им в клуба ще бъде прекратено до 2026 г. поради клауза, включена в офертата на Ратклиф. Тя включва "опции за продажба и обратно изкупуване, които ще бъдат упражнени през 2026 г.".

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago