Центърът на Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис получи контузия на главата, след като беше ударен от Кевон Лууни от Голдън Стейт по средата на четвъртата четвърт при загубата на тима от Уориърс със 106:121 в мач номер 5 от полуфиналите на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада.

Дейвис се хвана за главата, правейки гримаси на пейката, преди да отиде в съблекалнята при оставащи 7:43 минути. Той и Лууни се бореха за позиция под коша при изстрел на Д'Анджело Ръсел от Лейкърс, когато беше ударен неволно.

Anthony Davis left the court to get evaluated after taking an inadvertent shot from Kevon Looney. pic.twitter.com/zluOAI4WvB

— SportsCenter (@SportsCenter) May 11, 2023

Центърът е под въпрос за шестия двубой в петък вечер в Лос Анджелис, но треньорът Дарвин Хам изглеждаше спокоен и не даде подробности за състоянието му. TNT съобщи, че Дейвис се е нуждаел от инвалидна количка, за да отиде до съблекалнята.

"Очевидно всички видяха, че е ударен в главата, но току-що лекарите го прегледаха и изглежда добре", каза Хам.

Лейкърс води в серията с 3:2 победи и е само на един успех от място в следващата фаза на плейофите.

Центърът на "езерняците" завърши с 23 точки, 9 борби и 3 асистенции.

Съотборникът му Остин Рийвс съобщи, че Дейвис се справя "по-добре", което е положителен знак, но че Лос Анджелис ще бъде готов за следващия мач със или без него.