Звездата на мъжкия национален отбор по баскетбол на България Александър Везенков разкри специално пред Sportal.bg дали ще облече екипа на представителния ни тим това лято. Той коментира и съперниците, които очакват селекцията на Росен Барчовски в предвалификациите за ЕвроБаскет 2025 и Олимпиадата в Париж.

- Има ли шанс да се включиш в подготовката и мачовете на националния отбор това лято? 
- Ако трябва да бъда честен, не знам. Не съм говорил с треньора. Искам да свърши сезонът, да си почина малко и ще видим. Ако има възможност ще помогна на отбора за първите мачове, които са през юли. Но да не бързаме, има много време, има да свърши българското първенство, в момента и националният селекционер си има неговите планове за клубния си отбор. Да не бързаме, всичко с времето си. Имаме сега всеки да си гони неговите цели и от там нататък ще видим.

- В предквалификациите за ЕвроБаскет 2025 България е в група с Норвегия и Австрия. Как ти се струват тези съперници? На прима виста изглеждат не толкова непретенциозни... 
- То и Португалия така изглеждаше, но както видяхте не успяхме. Не знам в какъв състав ще са отборите, не съм чувал за Норвегия. Австрия винаги са имали добри играчи в добри първенства, но за Норвегия нищо не знам. Но всеки отбор играе, всяка нация иска да побеждава в мачовете, така че няма лесно.

- В предквалификациите за Олимпиадата пък срещаме Турция, Украйна и Исландия. Тук задачата май вече изглежда по-сложна... 
- Нека бъдем реалисти, да знаем какво гоним и какви са целите на българския баскетбол. В тези мачове би било добре да се обиграят млади състезатели, за да видят какво е да играеш срещу такива играчи, защото целта много трудно може да се гони с формата в момента. Всичко е въпрос на опит, на виждане в тези мачове с такива звезди в съперниците. Ще видим, много е далеч август месец, за да се мисли за това.