Тази вечер ще се изиграят първите мачове от полуфиналните сблъсъци в Лига Европа. В първият от тях европейския гранд Ювентус ще срещне един от най-титулуваните и превърнали се в емблематични за турнира тимове - Севиля. 

“Старата госпожа” сложи край на лошата си форма напоследък с успех с 2:0 над Аталанта през уикенда, с което направи нова крачка към постигане на основната цел за сезона, а именно класиране в зона Шампионска лига. Отборът на Макс Алегри изигра някои не до там бляскави двубои в Лига Европа през този сезон, но все още е непобеден. Играчите на Ювентус показаха много стабилна игра в отбрана, която им помогна да се промъкнат до тази фаза на турнира, а сега със сигурност ще искат да направят още една крачка към трофея.

Севиля също прави колеблив сезон, макар андалусииците да стабилизираха резултатите си след идването начело на тима на Хосе Луис Мендилибар, като имат само една загуба в последните си пет двубоя. 62-годишният специалист направи своя дебют в Лига Европа в сблъсъците с Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите, когато Севиля постигна категоричен успех, която дори по думите на Мендилибар е бил “изненадващ”. Наставникът описа Юве като “по-силен” и голямо предизвикателство от англичаните.

В другата среща Рома ще се изправи срещу Байер (Леверкузен). “Вълците”, които през миналата година триумфираха в третия турнир на УЕФА Лига на конференциите, сега са отправили поглед с надежда към нов успех в Европа под ръководството на Жозе Моуриньо. За Рома това е и най-прекия път към участие в европейските турнири през следващата кампания, тъй като изявите на домашна сцена не са, каквито биха желали. Въпреки това Моуриньо заяви, че е “оптимист” за двубоя, макар да призна, че в играчите му има натрупана сериозна умора поради напрегнатия график и многото мачове.

Байер също ще иска да достигне до първи финал в европейските турнири от 2002 година, когато загубиха от Реал Мадрид в мача за трофея в Шампионската лига. Наставникът на отбора Чаби Алонсо призова своите футболисти на правят месец май “незабравим”. “Аспирините” ще търсят първа победа в историята си на италианска земя, като до момента имат едно равенство и пет загуби. 

Играчите на Байер демонстрират стабилна игра в защита в последно време, макар че допуснаха домакинска загуба през уикенда от Кьолн. Въпреки това те не бяха допускали попадение в предходните четири мача и ще се опитат да се върнат към тази си форма на “Олимпико”, където ще търсят добър резултат, който да ги постави в изгодна позиция за реванша в Германия.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe