Лудогорец приема Черно море в полуфинален сблъсък от Купата на България. Разградчани вече са с едната крачка на финала, след като в първия мач между двата тима победиха с 2:1. Срещата в Разград стартира днес от 19:00 часа, а главен съдия ще бъде Радослав Гидженов.

Домакините влизат като фаворити в днешния сблъсък, особено след победата в първия двубой. Тогава “орлите” изоставаха в двубоя, но направиха обрат чрез Нонато и Игор Пластун. На фона на днешната важна среща обаче Лудогорец не трябва да губи концентрация и в останалите битки от родното първенство. По-късно през седмицата сезонът навлиза в решителната си фаза с плейофните срещи, а “орлите” водят битка за първото място с ЦСКА - София.

Иначе разградчани се намират в перфектна форма. Те са в серия от 10 поредни победи, като за последно загубиха на 5 март от Пирин. След това обаче нанизаха осем поредни успеха в първенството и два в турнира за Купата - срещу двата варненски отбора - Спартак и Черно море. За последно Лудогорец спечели Купата през сезон 2013/2014, а последният им финал датира от сезон 2016/2017. Лошата новина за Ивайло Петев е, че днешния сблъсък ще пропусне една от звездите на тима Игор Тиаго. Той е с пет жълти картона на сметката си и няма да може да помогне на своя тим.

20

Черно море от своя страна няма какво да губи в тази среща. “Моряците” вече изостават, така че те със сигурност ще търсят попадение. В тяхна полза е и това, че правилото за гол на чужд терен отпадна. Така дори минимална победа ще означава, че двубоят ще отиде към продължения. Черно море също все още има за какво да се бори и в първенството. Момчетата на Илиан Илиев са на 6 точки от третото място, което дава право на бараж за Европа, но определено по-прекият им път ще бъде през Купата.

В последните си 8 мача “моряците” имат само една загуба - именно от Лудогорец. Последната Купа на отбора е от сезон 2014/2015, точно една година след тази на разградчани. Иначе Черно море влиза в този мач, след като постигна една важна победа в преди няколко дни. “Моряците” се наложиха с 3:2 над градския съперник Спартак (Варна) и са с високо вдигната глава след едно спечелено дерби.

Лудогорец има шест победи над Черно море в последните шест мача срещу този съперник. Преди победата с 2:1 разградчани се наложиха с 3:2 у дома в сблъсък от първенството.

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Слуга; Терзиев, Вердон, Пластун, Пипа; Нареси, Шоу; Текпетей, Неделев, Делев; Тисера

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, А. Василев; Панайотов, Димов; А. Фернандес, Сула, Пашеко; А. Илиев

НАЧАЛО: 19:00 часа 
СТАДИОН: “Хювефарма Арена”
СЪДИЯ: Радослав Гидженов

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe