Време е за дербито на Варна! Черно море срещу Спартак (Варна). Привечер на стадион "Тича" в квартал "Чайка", от 17:45 часа, футболистите на Илиан Илиев и Димитър Димитров ще влязат в двубой от последния кръг на редовния сезон в efbet Лига.

Дербито в Морската столица посреща двата състава на коренно различни позиции. "Моряците" ще преследват трите точки, които да ги приближат максимално близо до третия в класирането Левски. В момента "сините" имат 54 точки, а футболистите на Илиев разполагат с 50 преди битката със "соколите". От друга страна момчетата на Херо продължават да са на последно място в елита - на четири точки от позицията, която праща на бараж с четвъртия от Втора лига.

24

Черно море и Спартак (Варна) вече имаха една среща през сезона - есента, когато на "Коритото" имаше много фенове и страхотна атмосфера, която, уви, не се предаде на терена. Срещата тогава завърши 0:0 и не предложи добър футбол. Очаква се отново по улиците на Варна да бъде напечено преди дербито, като отново ще бъдат затворени улици в града. И двете агитки ще организират свое шествие до "Тича", като маршрутите им ще преминат по затворените улици и булеварди.

На пръв поглед по-големите проблеми преди срещата са пред Димитър Димитров. Опитният полузащитник Божидар Васев със сигурност пропуска дербито, както и крилото Родни Антуи, който е с извадено рамо. Мускулен проблем пък продължава да тормози централния нападател на "соколите" Жоао Марио. Същевременно Херо също ще пропусне сблъсъка - бившият национален селекционер получи наказание и няма да бъде на скамейката на своя отбор.

Със сигурност феновете на домакините ще напълнят трибуните на "Тича", като привържениците на Морето вече определиха дербито като "Мач на честта" и се заканиха, че ще покажат "кой е отборът на Варна".

efbet Лига, 30 кръг: 

Черно море - Спартак (Варна) 

Вероятни състави: 

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Василев, Панайотов, Велев, Фернандес, Сула, Пашеко, Илиев 

СПАРТАК: Дичевски, Цветков, Димов, Луан, Белоусов, Руменов, Йорданов, Митев, Евандро, Ивей, Баланюк 

Стадион: "Тича", Варна 
Съдия: Никола Попов 
Начало: 17:45 часа

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe