Гръцкият Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, отстъпи пред турския Фенербахче с 69:73 (17:18, 16:14, 16:16, 20:25) като гост в Истанбул в четвъртата среща от четвъртфиналната серия между двата тима в плейофите на Евролигата по баскетбол за мъже. 

Така Олимпиакос допусна изравняване на 2:2 победи в серията и пети двубой през следващата седмица в Пирея ще определи кой тим ще се класира за Финалната четворка. 

Александър Везенков завърши с 2 точки, 4 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на терена, като пропусна и петте си стрелби от далечна дистанция. 

Двата състава изиграха много оспорван и напрегнат сблъсък, в който най-голямата разлика не надвиши 7 точки. Олимпиакос имаше точка аванс на почивката при 33:32, а след трета част резултатът бе 49:48. Фенербахче започна по-добре в четвъртата част и поведе, но с точни наказателни удари на Шакил МакКисик отборът на Олимпиакос обърна до 60:59 четири минути преди края. 

Фенербахче обаче дръпна с 6 точки за 67:61 след силна серия и точна стрелба от тройката при оставащи по-малко от 3 минути и до финала на срещата не изпусна водачеството. 

Дайшон Пиер завърши със 17 точки, от които 4 тройки, плюс 4 борби за домакините, а Тайлър Дорси се отчете с 16 точки и 3 борби. За Олимпиакос най-резултатен бе Шакил МакКисик с 20 точки и 5 борби, а по 12 точки вкараха Мустафа Фал и Айзея Канън. 

За Финалната четворка на баскетболната Евролигата вече се класира испанският Барселона. В сериите между Реал Мадрид и Партизан, както и между Монако и Макаби Тел Авив предстоят решителни пети мачове.