Шампионът Балкан се изправя срещу Берое във втория мач от четвъртфиналната серия между двата отбора в Националната баскетболна лига. "Зеленото" дерби, в което напрежението е изцяло върху домакините от Стара Загора, стартира тази вечер от 19:00 часа в зала "Общинска". Ботевградчани водят с 1-0 в общия резултат, след като записаха успех с 89:78 на своя територия преди три дни.

Реално погледнато, ботевградчани успяха да надиграят своя съперник в само една от четирите части. В третия период момчетата на Петър Златанович излязоха пределно мотивирани да зарадват феновете си и след като вкараха 5 от 7-те си тройки в периода, те го спечелиха с 33:15, чрез което си осигуриха аванс от 20 точки. В последната четвърт тимът на Бойко Миленков успя да съкрати известна част от дистанцията си, но не и да се приближи толкова близо до домакините, че да застраши водачеството им.

Във въпросния първи мач Балкан можеше да разчита на страхотните изяви на двама от своите лидери - Христо Захариев и Павлин Иванов, които комбинираха за 47 точки, за да поведат отбора си към успеха. Въпреки че демонстрира агресия в офанзивен план и изпълни цели 37 наказателни удара, от които реализира 29, отборът на Берое не можа да съхрани концентрацията си след 15-минутната почивка, когато се и отвори разликата в полза на Балкан.

Берое и Балкан се срещнаха веднъж в Стара Загора през настоящия сезон, като тогава Никос Дипларос донесе успеха на ботевградчани с 86:85 в мач с драматичен завършек.