23-годишен пакистанец ще заеме мястото на диагонала Матей Михайлович през новия сезон

Новият волейболен шампион на България Нефтохимик ще бъде в променен състав през следващия сезон. Част от лидерите на тима напускат състава, като на някои от тях вече има намерени заместници, научи „Тема Спорт“.

Довиждане с Бургас си взема най-полезният играч на първенството Аксел Трухчев, който подписа с италианския Верона на Радостин Стойчев. От състава си тръгва и словенският диагонал Матей Михайлович, а центърът Душан Лопар се прибира в родната Сърбия, за да лекува хронична контузия. С единия крак извън състава е и центърът Красимир Георгиев. За него има предложение от Хебър, но не е изключено той все пак да размисли и да остане в Нефтохимик. 99% в посока Берое пък заминават резервният разпределител Любослав Телкийски и Тодор Димитров, който може да играе както на диагонал, така и като посрещач.

Сигурен за следващия сезон обаче е капитанът Георги Петров, който вече заяви, че се чувства задължен на ръководството на родния си клуб за положените грижи след контузията, която го извади от игра. Ръководството на бургазлии пък ще направи всичко възможно, за да задържи двигателя на тима Иван Станев. 37-годишният ветеран започна кампанията като играещ треньор, но след колебливото начало се насочи към основните си функции на разпределител. Неясна остава ситуацията с героя от петия финален плейоф срещу Хебър Калоян Балабанов. Към 24-годишния посрещач с поразяваща лява ръка има интерес от редица клубове както у нас, така и в чужбина.

Според информация на „Тема Спорт“ Нефтохимик е успял да уреди много силен заместник на Михайлович. Това е 23-годишният пакистанец Мурад Хан, който игра два сезона за сръбския Спартак Суботица. 205-сантиметровият волейболист стана най-добър диагонал в плейофната фаза на първенството в западната ни съседка и е считан за истинска находка. Треньорът Атанас Петров също остава за следващия сезон, като ще опита да изгради боеспособен състав, с който да продължи да е конкурент на Хебър, както и на очертаващия се да направи още по-силен отбор Дея спорт.

Петър СТОЯНОВ, “Тема Спорт”

Снимки: Startphoto