"Марица" U17 записа поредна шампионатна победа. В среща от междинния 30-ти кръг в Зоналната група U17 възпитаниците на Тенислав Иванов победиха с 0:2 "Зведенбург" (Бургас). Двубоят бе коректен и се игра на стадиона в град Българово.

"Жълто-сините" не изиграха добър мач, но стигнаха до успеха. Те започнахме колебливо, не бяха достатъчно настоятелни в завършващата фаза. Все пак откриха резултата чрез Наско Христев, който с хубав насочващ удар завърши една от атаките. По-късно, след центриране от корнер, най-съобразителен в наказателното поле на домакините беше Димитър Димитров, който отбеляза хубав гол и удвои преднината на пловдивчани. През второто полувреме "жълто-сините" не показваха нужното, за да отбележат още голове. Те имахме няколко добри шанса, но липсата на концентрация ги лиши от други попадения. При една много добра ситуация за домакините в края на мача Виктор Петков се намеси решаващо и запази суха мрежата си.

"Марица" U17 заема второ място в класирането с 66 точки. В събота, 6 май, от 14 часа, на стадион "Пловдив", маричани приемат състава на "Сливен".