Прокуратурата в Испания е започнала разследване на четирима футболни рефери, които ръководят двубои от Ла Лига. Според сайта ELDebate.com това са Карлос Клос Гомес, Сантиаго Хайме Латре, Алехандро Ернандес Ернандес и Хосе Мария Санчес Мартинес. Конкретен обект на проверки са техни имоти, тъй като има подозрения, че са закупени с пари от нерегламентирани приходи.

И четиримата арбитри са се сдобили с имоти, за които предимно са плащали в кеш. Само в единични случаи те са теглили банкови заеми. Прокуратурата разполага с документ от 55 страници със снимки на въпросните сгради.

Клос Гомес и Ернандес Ернандес притежават имения на стойност по над милион евро. Хайме Латре пък е подозрителен, тъй като само през пандемичната 2020-а година се е сдобил със седем нови имота, като за всичките е платил в кеш.

Последният от четиримата - Санчес Мартинес, пък е интересен, защото в събота ще ръководи финала за Купата на краля между Реал Мадрид и Осасуна. Хайме Латре пък ще отговаря за ВАР на въпросната среща в Севиля.

Прокуратурата обмисля дали да включи събраните материали в нашумелия случай “Негреира”, където разследван е Барселона.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe