Капитанът на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Георги Петров индиректно потвърди, че ще остане в бургаския клуб и през следващия сезон. Посрещачът, който през март претърпя операция на крака и в момента се възстановява, бе гост във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Пропуснах най-важната част от сезона, но животът е такъв и трябва да приемем нещата. Относно следващия сезон - това е моят клуб, моят дом. Помогнаха ми в тази ситуация, в която в момента се намирам, и много пъти преди това, така че аз съм безкрайно благодарен и ще се опитам да им се отблагодаря и с добри изяви догодина”, заяви Петров, който бе плътно до съотборниците си по време на финалната серия в Efbet Супер Волей срещу Хебър (Пазарджик).

Като шампион на България Нефтохимик 2010 ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, но капитанът не си прави илюзии и е реалист относно шансовете на тима.

“За мен най-важното е да се поставят едни реалистични цели, които клубът да преследва. Защото безспорно е много престижно, всеки иска да участва в Шампионската лига, но не може да слагаме някакви цели, които са свръх. Първо трябва да направим отбор, който да бъде конкурентноспособен, за да участва в този турнир и оттам нататък вече да се прецени до какъв етап може да достигнем. В момента е абсурдно да се твърди каквото и да било за самия турнир при положение, че ние дори все още нямаме сформиран отбор, още няма жребий. Така че се надявам всичко да се случва поетапно, с разум, а не просто емоцията от това, че ще играем в Шампионска лига, да вземе връх. Да, много е престижно, но трябва да направим нещата едно по едно”, каза Георги Петров.

Той говори и за националния отбор.

“Искам да печеля с националния отбор на България. Но първо трябва да се утвърдя като състезател, който не е просто млад, перспективен… Искам да бъда Георги Петров - състезателят, който го взимаш и ти върши работата, за която си го взел. Това е основното нещо, за което се боря, и постигна ли това смятам, че оттам нататък ще ми се отворят много врати, било то в националния отбор или по-добри клубове”, завърши капитанът на Нефтохимик.