Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев бе гост в днешното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Плеймейкърът на Дея спорт говори защо е решил да се завърне в националния отбор на България и дали Матей Казийски също ще играе отново за България.

“В Тренто моята роля беше много второстепенна, защото през цялата година първи разпределител беше Симоне Джанели. Трудно се конкурирах с него, макар и много по-млад от мен, беше на по-високо ниво разпределител. За мен Тренто беше едно феноменално изживяване, за да видя до къде мога да стигна с моите възможности. Исках да изпробвам възможностите си, защото същата година можех да отида на много други места, където ми даваха повече пари и да играя като титуляр, но да изпуснеш възможностите да играеш в Тренто е нелепо. Така че, не мога да кажа, че съм имал някакъв пик в кариерата си. Имал съм много положителни емоции в националния отбор, на клубно ниво също, но да печелиш с националния отбор е различна емоция”, заяви Георги Братоев специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Чисто положително мачът, който никога няма да забравя е 1/4-финала на Олимпийските игри в Лондон, където "пребихме" Германия и се класирахме на полуфинал срещу Русия. А мачът, който никога няма да забравя, в негативен аспект, всъщност са два - единият, в който се контузих и се наложи да се оперира, а другият е от чисто волейболна гледна точка е малкия финал срещу Куба в Световната лига тук в София, в който водехме с 2:1 и имахме шанс да вземем медал, което щеше да остане един доста добър спомен”, добави Жоро Братоев.

“Моите очаквания са, че България може да направи добро класиране на Европейското първенство, на което сме домакини, с оглед на групата. Групата на България не е най-леката, но определено има добър шанс да се стигне до 1/4-финал, който не сме виждали в последните две издания на Европейските първенства, където бяхме 11-и, 13-и. Тази година България има шанс да направи добър резултат. Варна може би е най-доброто място да се играе волейбол, публиката е изключително позитивна, залата винаги е абсолютно пълна, а ако по някаква случайност и Матей Казийски играе, ще има хора и на покрива и на покривите на сградите около залите”, категоричен бе Георги Братоев.