Манчестър Сити посреща Уест Хам в отложен мач от 28-ия кръг на Премиър лийг. “Гражданите” се нуждаят от задължителна победа, за да се завърнат на върха в класирането, след като вчера Арсенал ги измести след победата си над Челси. Все пак шампионите имат и два мача в запас. От своя страна “чуковете” дишат малко по-спокойно в борбата си за оцеляване, но продължават да се нуждаят от точки, за да си гарантират оставането в най-високото ниво на английския футбол и през следващата година.

Мениджърът на тима Джосеп Гуардиола продължава с ротациите и прави три промени в своя тим в сравнение със състава, който надделя над Фулъм. Голямата изненада е оставянето на титуляра Едерсон на скамейката, а на вратата застава Щефат Ортега. Кевин де Бройне, Мануел Аканджи и Илкай Гюндоган също сядат на пейката, а в титулярния състав шанс получават Нейтън Аке и Бернардо Силва. В нападение за "гражданите" стартират и Ерлинг Холанд и Хулиан Алварес.

🔵 𝑻𝑬𝑨𝑴 𝑵𝑬𝑾𝑺 ⚒️

XI | Ortega Moreno, Walker (C), Stones, Dias, Ake, Rodrigo, Bernardo, Mahrez, Alvarez, Grealish, Haaland

SUBS | Ederson, Phillips, Gundogan, Laporte, Gomez, Akanji, Perrone, Foden, Lewis#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/s1OPmihxCe

— Manchester City (@ManCity) May 3, 2023

Дейвид Мойс прави цели четири промени в състава на Уест Хам, а голямата изненада е отсъствието на капитана Деклан Райс, както и Томас Соучек, Наиф Агер и Курт Зума. Сред титулярите места получават Аарън Кресуел, който поема и капитанската лента, Анджело Огбона, Тило Керер и Флин Даунс.

Tonight's team to face Manchester City ⚒️ pic.twitter.com/a10Go4IkGT

— West Ham United (@WestHam) May 3, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago