Ювентус посреща Лече в мач от междинния 33-ти кръг на Серия "А". Мачът е важен и за двата тима, като "бианконерите" се борят за мястото си в Топ 4, докато гостите са само на 4 точки от опасната зона и мястото им в елита далеч не е сигурно.

Тимът на Масимилиано Алегри се намира в много лоша форма, като няма победа в първенството вече четири поредни мача. Наставникът на Ювентус няма особени кадрови проблеми, като няма да може да разчита само на контузения Кайо Жорже.

Алегри е предприел цели седем промени в титулярния състав на Ювентус в сравнение с предишния мач с Болоня (1:1). Единствено вратарят Шчесни, Данило, Фаджоли и Филип Костич запазват местата си сред стартовите 11. Този пък Ювентус ще играе с трима защитници, като до Данило ще са Бремер и Леонардо Бонучи. Като халф-бекове ще действат Матиа Де Шилио и Костич, а в центъра вместо Адриен Рабио и Мануел Локатели започват Леандро Паредес и Фабио Мирети. В състава се завръща Анхел Ди Мария, който ще партнира на Душан Влахович в атака, като те двамата заменят Аркадиуш Милик и Федерико Киеза.

Partiamo così per #JuveLecce ⚪️⚫️ pic.twitter.com/XICjdG3uoz

— JuventusFC (@juventusfc) May 3, 2023

Лече също не може да се похвали с добри мачове, като отборът има едва един успех в последните си 9 срещи в Серия "А", като той дойде в последния кръг срещу Удинезе. Наставникът на Лече Марко Барони няма да може да разчита на лекуващите травми Марин Понграчич и Кастриот Дермаку, както и на наказания Габриел Стрефеца.

ЮВЕНТУС (3-5-2): Шчесни; Бремер, Бонучи, Данило; Де Шилио, Фаджоли, Паредес, Мирети, Костич; Ди Мария, Влахович

ЛЕЧЕ (4-3-3): Фалконе; Гендрей, Басчирото, Юмтити, Гало; Блин, Хюлманд, Малех; Удин, Сисей, Банда

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages