Разпределител №1 на Олимпийските игри в Лондон 2012 Георги Братоев бе гост в днешното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Плеймейкърът на Дея спорт говори защо е решил да се завърне в националния отбор на България, за да помогне в изключително важната 2023 година.

“Аз никога не съм казвал "Край!”, и че не искам в националния отбор. 

За мен винаги е било чест и удоволствие, просто през последните години с последните наставници не съм имал общи виждания или не съм попадал в тяхното полезрение. С Пламен (б.р. националният селекционер Пламен Константинов) се чухме, той ме попита дали имам желание да участва, което никога не е преставало, и щом той смята, че по какъвто и да е начин аз мога да бъда полезен, бих полезен - дали би било за един сервис, за едно вдигане, за един или няколко мача. Това е треньорска преценка и зависи от него”, заяви Георги Братоев специално във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“За мен няма не важни състезания. 

Всички ние волейболистите, кой докъде е стигнал в своята кариера, кой какъв волейбол е играл или не играл, всички сме тръгнали благодарение и само на националния отбор. Има може би само 1-2-3-а играчи в историята на българския волейбол, които не са станали добри волейболисти благодарение на националния отбор, даже не мога да ги изброя. Последните резултати на националния отбор са незадоволителни спрямо това, което очаква българския зрител и какви български волейболисти има, и смятам, че националният отбор има нужда от помощ и не би трябвало да има да не искат да играят за него и да има хора, които да казват: "Това състезание не е важно, онова състезание не е важно". Напротив, цялата система сега е направена така, че всеки един мач дали от VNL, дали от Европейско или олимпийска квалификация са достатъчно важни. Всеки един нормален и средно интелигентен човек, че всяка една победа за някои, които са правили доста победи е още един мач, който сме спечелили, но за тези млади момчета, които тепърва навлизат е трупане на опит, трупане на победи и трупане на самочувствие. Това е основното, което липсва. Изключително важно е тези млади играчи да се научат, че могат да печелят срещу големите и да бъдат един пример за тези, които ще дойдат след тях. 

Всеки си взема своето решение, но първо трябва да се мисли, че националният отбор първо дава, а после понякога има нужда да му се даде на него”, добави Георги Братоев.

Снимки: Sportal.bg