Футболната асоциация на Англия готви по-дълго наказание за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп заради конфликта му с рефера Пол Тиърни по време на двубоя с Тотнъм, както и последвалите коментари на германеца след мача. Ръководният орган на съдиите в Англия вече излезе със становище, с което отрече твърденията на Юрген Клоп, който обвини Тиърни в неуместни и провокативни изказвания по негов адрес. С това мениджърът на Ливърпул мотивира и реакцията си към четвъртия съдия Джон Брукс след победния гол на Диого Жота.

Асоциацията на съдиите (PGMOL) вече е изпратила аудиозаписа от съдийската комуникация по време на мача между Ливърпул и Тотнъм. Според "Дейли Мейл" това със сигурност означава, че твърденията на Клоп ще бъдат възприети като неоснователни и ФА ще му наложи наказание. След края на дисциплинираната процедура записът дори ще бъде даден на медиите, за да придоби публичност.

Клоп вече имаше наказание от един мач и глоба от 30 000 паунда през ноември заради това, че крещеше в лицето на един от асистент реферите по време на дербито с Манчестър Сити. Според "Таймс" предишното дисциплинарно провинение на Клоп ще бъде разглеждано като утежняващ фактор и заради това този път наказанието няма да е за един мач, а ще бъде за няколко срещи и с по-солена финансова глоба за германеца. Все пак "Таймс" предполага, че едва ли ще се стигне до повторение на санкцията, която сър Алекс Фъргюсън получи през 2011 година, когато легендарният шотландец бе наказан за пет мача.

Jürgen Klopp’s disciplinary record likely to contribute to lengthy touchline ban over comments about referee Tierney. https://t.co/l5xrz6s1NZ

— Martyn Ziegler (@martynziegler) May 2, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago