Капитанът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Георги Петров, който през март претърпя операция на крака и в момента се възстановява, бе с отбора по време на гостуването в Пазарджик от финалната серия в Efbet Супер Волей. Посрещачът наблюдаваше внимателно двата мача на своите съотборници, като видимо се вълнуваше от техните изяви. Георги Петров заяви в интервю за BGvolleyball.com след срещите, че му е доста трудно отстрани и се надява Нефтохимик да успее да спечели титлата. В същото време той сподели, че се възстановява добре и най-вероятно ще остане в клуба и за следващия сезон.

- Колко е трудно да се гледа отстрани?

- Много ми е трудно отстрани, защото виждам, че в някои моменти отборът има нужда от помощ, било игрово или тактически. Или просто някой да каже нещо извън този екшън, който виждаме вътре. Но в крайна сметка, това е животът, така че трябва да се примириш с тези неща.

- Подскачаш ли, владеят ли те емоции?

- О да, определено! Подскачам, гледам към тавана нагоре, после надолу... Моля се нещо, когато нещата не вървят, стремя се да помогна по някакъв начин. Но нищо не зависи в момента от мен, освен да подкрепям отбора морално и с шум (смее се).

- Как видя мачовете в Пазарджик?

- Страхотен сблъсък в първия двубой. Но с две различни части. Отборът на Нефтохимик окрилен и ентусиазиран в първите два гейма. След това възход за Хебър. Смея да твърдя това стана след ключова смяна на разпределителския пост. Добромир Димитров раздвижи отбора, като цяло заиграха по-динамичен и различен волейбол, който ние не успяхме да спрем. В тайбрека отново имаше равенство. Накрая една -две ситуации  решиха нещата в полза на Хебър. Това си даде явно отражение за следващия мач, в който ни надиграха. Сега финалният спор влезе в пети решителен двубой. На наш терен сме, това е известно предимство. Ще е доста труден двубой. Силно се надявам да покажем тази страхотна игра от първите два мача и да спечелим титлата.

- Kак върви твоето възстановяване?

- Доста добре. Рехабилитацията върви супер. Много позитивни неща чувам от физиотерапевтите. Мнението им, е че доста бързо се справям със самото възстановяване. Но бърза работя нямам. Когато съм готов, тогава ще играя.

- Това означава ли, че за началото на другия сезон ще бъдеш на линия?

- Да, на хартия би трябвало да съм готов и работя в тази насока. Но няма как да разберем предварително. Всичките коментари на медицинския щаб са че до новия сезон ще съм OK и се надявам да е така.

- При това положение ще останеш ли в България, или поглеждаш навън?

- Водим разговори с Нефтохимик. Не сме се разбрали за нещо конкретно. Но това си е моят отбор, на сърцето ми е. Знам, че тук в Бургас съм добре дошъл и винаги са готови да ми подадат ръка. В момента правят много за мен. Подадоха ми ръка в този момент, който за мен беше много труден. Засега няма нищо официално, но вероятно е да продължа кариерата си в Нефтохимик.