Наставникът на Пирин (Благоевград) Христо Янев направи емоционален коментар след загуба с 0:1 от Берое в efbet Лига. Бившата звезда на ЦСКА отправи думи по адрес на фенове на домакините от Стара Загора, които го обиждаха по време на изказването му. Янев определи, че неговият отбор е бил ощетен от съдиите.

"Не ни достигат малко неща. Играем не лош футбол, стартирахме лошо в мача. После опитахме всякакви варианти да вкараме гол. Стараят се момчетата, но ситуацията е такава, каквато е. И тя не е от сега. Не бих казал отпущане, какво значи отпущане. Просто допуснахме едно неразбирателство в ситуация, която може би беше единствената за Берое в мача. Направихме всичко възможно да обърнем нещата. Изиграхме добър мач на негостоприемен стадион, хвърлиха много сили момчетата. 

Предпочитам да бъда слаб в онова, което правя, но да го правя със сърце, честно и с достойноство. Футболистите се борят много. В много от ситуациите бяхме ощетени, казвам го за първи път в ефир. Виждам футболисти, които нямат желание да излязат следващия мач. Целият ни труд се обезсмисля при положение, че гледаме по различен начин на отделни ситуации, които са едни и същи и мога да се свирят по елементарен начин. В този мач няма напрежение, няма натиск, няма някой, който да каже на другия да направи трето действие. 

Докато съм аз в отбора, ще се опитаме по нормален начин да постигнем нещо, което да е полезно за клуба. Дали ще остана 1 час или до края на първенството, свикнали сме с това отношение (започват обиди от фенове на Берое - бел. ред.). Това са хора, които нямат представа къде е минал всеки един от нас, с какво сме се борили. Когато аз съм вървял на този стадион, те не са се събличани по физкултура. 

Крайно време е БФС да събере треньорите и да обясни какви са правилата в играта, критериите за дадени решения, и да кажем и нашето мнение. Повечето от нас имаме кариери, които ни позволяват да имаме обективен поглед. Мога да заява, че мачове, които има в българското първенство, на друго място, на секундата биха прекратили участието на отборите, които участват в тези срещи.

Щом излизаме в тази ситуации момчетата, изхабяват 1 милион нерви. Днес Венци Бенгюзов беше брутално ударен поне в пет ситуации, Мечев заслужаваше поне в две ситуации жълт картон, уважавам го много, пожелавам успех на Берое и на всички, които играят честно. Искам да имахме ресурсите на Ботев (Пловдив), но ситуацията от първия ден е такава. Каквото зависи от мен като работа, желание, старание и емоции, ще го направим. Въпросът е всички 12-13 човека, без да подценявам всички юноши на клуба, да се съберем и да направим така, че да постигнем нашата цел - да запазим място в Първа лига", каза Христо Янев. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto