Левски и ЦПВК ще спорят за бронза

Отборите на Марица (Пловдив) и ЦСКА ще играят на финала в Държавното първенство по волейбол за девойки под 20 години.

В спора за бронза ще се срещнат Левски София и ЦПВК (София). Турнирът се провежда в зала „Багира“ в Казанлък.

Това стана ясно след изиграване на двата полуфинала.

В първия полуфинал волейболистките на Марица отново бяха на познато ниво и нямаха особени проблеми за спечелването на срещата. Пловдивчанки се наложиха над ЦПВК с 3:0 и продължават в спора за златото. Те са и актуалният шампион, като ще защитават титлата си.

Много емоции имаше в другия полуфинал, който противопостави ЦСКА и Левски. Вечното дерби очертаваше истински сблъсък, но такъв не се получи. „Червените“ бяха категорични, не оставиха шансове на съперника и надиграха „сините“ с 3:0.

Спорът за титлата е и повторение и на финала при жените за настоящия сезон, в който отново играха Марица и ЦСКА. Пловдивчанки пък ще защитават титлата си за девойки под 20 години от миналата година.

Двата съперника се срещнаха вече веднъж в груповата фаза, като Марица спечели категорично с 3:0.

По-рано през деня се изиграха и мачовете за 5-8 място.

Волейболистките на Казанлък се наложиха над Локомотив 1929 с 3:2 гейма. Така „розите“ приключиха на пета позиция, а железничарките заеха шесто място в подреждането.

В другия мач ДКС Варна се наложи над Славия с 3:0 гейма. С това варненки приключват на седма позиция, а славистките оформиха осмицата в крайното класиране.

Крайно класиране 5-8 място:

5. Казанлък

6. Локомотив 1929

7. ДКС Варна

8. Славия

Програма за 30 април

14:00 ч, мач за бронза: Левски - ЦПВК

16:00 ч, финал: Марица - ЦСКА