Отборът на Левски е пред завръщане в зала “Универсиада” за първи път от над пет месеца насам. “Сините” най-вероятно ще приемат именно там ЦСКА в мач №2 от четвъртфиналната серия между двата тима, заяви президентът на носителите на Купата на България Тити Папазов пред Sportal.bg.

Както е известно, серията между ЦСКА и Левски ще започне във вторник с първия двубой, който ще се проведе в залата на ЦСКА от 19:00 часа. Мач №2 първоначално трябваше да се състои в петък от 18:30 в зала “Триадица”, но именно в този ден тя е заета от финалите в турнира за Купата на БФБ, където спорът за трофея ще стартира само час и половина преди началото на Вечното дерби.

Така най-вероятно ЦСКА и Левски отново ще излязат един срещу друг в “Универсиада”. Интересен факт е, че последното домакинство на “сините” в това съоръжение бе именно срещу “армейците” на 21 ноември, когато момчетата на Димитър Ангелов спечелиха двубоя с 95:92 след продължение. След този мач Левски повече не прие двубой в “Универсиада”, като доигра редовния сезон в НБЛ в “Триадица”.

Снимки: Владимир Иванов