Футболистът на Берое 2007 Стилиян Шатов попадна сред 16-те деца от цялата страна отличени от Асоциацията на българските футболисти по националната програма "Децата и футбола" за 2019 г. Призовете бяха връчени на специална церемония в столицата от Петър Хубчев, Станислав Иванов, Иван Горанов, Христо Янев, Дончо Донев и Георги Бойчев.
Стилиян Шатов е четвъртият играч на Академията, който е отличен от Асоциацията на българските футболисти в 20-годишната история на Националната програма "Децата и футбола". Преди това същият приз заслужиха защитникът на Берое U19 Пламен Пенев, роденият през 2004 г. Красимир Тодоров, който бе част от Академията до края на 2018 г. и роденият през 2006 г. Димитър Диклиев.
За Стилиян Шатов това е втори индивидуален приз в последните месеци. В края на август той бе отличен и на турнира "Евима Къп". Треньор на младия талант в Академията е Дидо Желязков. През този сезон Шатов и съотборниците му от Берое 2007 се състезават в Областната група деца-център и заемат второ място в класирането с 8 победи и 1 поражение.