Барселона официално се похвали, че клубът вече си е осигурил финансирането за мащабната реконструкция на „Спотифай Кап Ноу“. Споразумението е сключено с общо 20 различни инвеститори и е на обща стойност 1,45 милиарда евро. Ръководството на „блаугранас“ подчертава, че не са използвани активи на клуба като гаранция за заемите, нито е включена ипотека на стадиона.

Договорката е клубът да върне парите на инвеститорите на траншове, които ще се изплащат прогресивно след 5, 7, 9 и 24 години. Според изявлението на Барселона структурата на плащанията е гъвката, като в нея е включен гратисен период. След като работата по стадиона приключи, клубът планира да печели от него по 247 милиона евро годишно, като част от тези приходи ще бъдат използвани за връщане на парите на съответните инвеститори.

С това работата по реконструкцията на „Камп Ноу“ може да започне. Докато тя трае, Барселона ще играе на Олимпийския стадион, като надеждата е тимът да се завърне в своя дом през ноември 2024 година.

ℹ El FC Barcelona cierra la financiación del Espai Barça

🔗 LOS DETALLES: https://t.co/1vnkuZ8BQB pic.twitter.com/BGMqosD30o

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) April 24, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe