Черно море и Лудогорец се изправят един срещу друг в първи полуфинален сблъсък от Sesame Купа на България. Мачът на “Тича” в морската ни столица стартира в 18:30 часа, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

Домакините се намират в доста добра форма и вече пет срещи подред имат само победи. Интересно е, че последната загуба на тима дойде именно срещу Лудогорец, но в Разград, когато двата тима се изправиха един срещу друг в двубой от 23-ия кръг на първенството. “Моряците” елиминираха постепенно Литекс, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА - София, за да достигнат до тази фаза на турнира за Купата. Досега обаче резултатите се решаваха в една среща, а полуфиналите ще бъдат в две. Предстои да видим дали това ще бъде в плюс, или в минус на момчетата на Илиан Илиев.

В първенството Черно море също върви добре и към момента се намира на четвъртото място, на 9 точки зад третия ЦСКА 1948. Като цяло участие в европейските турнири през следващия сезон е доста постижима цел за “моряците”, които обаче със сигурност ще искат да стигнат до финала за Купата и да зарадват своите фенове, като вдигнат трофея. Иначе Илиан Илиев няма да може да разчита на контузения Цветомир Панов, както и на наказания Мазир Сула, който ще бъде аут само за първата среща с Лудогорец.

Разградчани от своя страна излизат като фаворит както в срещата, така и може би като цяло за спечелване на турнира. За последно “орлите” триумфираха с Купата през 2014 година и сега определено ще искат да спечелят турнира, особено когато се намират толкова близо до тази цел. След пристигането на Ивайло Петев начело на отбора Лудогорец подобри представянето си и наниза шест победи една след друга. По пътя до полуфинала за Купата пък разградчани преодоляха Розова долина, Левски и Спартак (Варна). Интересното е, че и в трите мача “орлите” вкараха по 2 гола - 2:0, 2:1 и 2:1.

В първенството Лудогорец води все още борба с ЦСКА - София за първото място, като разликата между двата отбора е едва 2 точки. Именно затова може би Петев ще има едно наум и за двубоя в неделя, когато “зелените” гостуват на “Армията” в ключово дерби в борбата за титлата. От началото на пролетния дял Лудогорец има доста проблеми с контузени играчи. Рик Джонатан, Диниш Алмейда, Антон Недялков, Дени Групер, Тодор Неделев са аут, а резервният вратар Симон Слуга също е с контузия от скоро. Защитникът Франко Русо пък е наказан и днес няма да може да вземе участие в мача във Варна.

Лудогорец се намира в серия от 6 поредни победи срещу Черно море. Последните два мача завършиха доста драматично и с доста голове - 3:2 в полза на “орлите”. Предстои да видим дали и днес ни очаква двубой, изпълнен с емоция и голове, или тимовете ще оставят всичко интересно за реванша.

Купата на България, 1/2-финал:

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, А. Василев; Панайотов, Велев; Пашеко, Фернандес, В. Василев; А. Илиев

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Фон Витри, Пластун, Вердон, Пипа; Нареси, Пьотровски; Текпетей, Делев, Десподов; Тисера

НАЧАЛО: 18:30 часа 
СТАДИОН: “Тича”, Варна 
СЪДИЯ: Волен Чинков

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe