Най-добрият български арбитър Георги Кабаков най-вероятно ще бъде избран да ръководи дербито от 28-ия кръг на efbet Лига между ЦСКА - София и Лудогорец. Очаква се решението да бъде официализирано в сряда от Съдийската комисия към БФС. Двубоят на “Българска армия” е в неделя от 20:15 часа и може да даде много отговори в битката за шампионската титла. 

Интересното е, че рефер №1 у нас свири и първия сблъсък между двата тима през сезона на 10 октомври в Разград. Тогава “орлите” спечелиха с 2:1, но от “Армията” имаха сериозни претенции към отсъжданията на Кабаков и дори собственикът Гриша Ганчев публикува в социалните мрежи видео от две спорни ситуации - игра с ръка на Нонато в наказателното поле и задържане на бразилеца срещу Шагоян отново в пеналта на “зелените”. И двете случки обаче бяха подминати от 37-годишния пловдивчанин, както и от ВАР арбитъра в тази среща Ивайло Стоянов. 

След споменатия сблъсък в Разград Кабаков е ръководил по един мач на ЦСКА - София и Лудогорец. Той свири срещата между “армейците” и ЦСКА 1948 в Бистрица, завършила 1:0 в полза на състава на Саша Илич. Преди това пък бе главен рефер на нулевото равенство между Левски и “орлите” на “Герена”. 

Вариант да надува свирката на “Армията” е и Валентин Железов. Бургазлията ръководи пловдивското дерби през есента, а през миналия сезон свири именно мача между ЦСКА - София и Лудогорец, спечелен с 1:0 от “червените”. Реферът не получи наряд за главен съдия в изминалия кръг в елита и Втора лига. 

“Тема Спорт”

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe