Манчестър Юнайтед е осъществил първи контакт с представители на Тотнъм в опит да разберат първоначалната позиция на “шпорите” по евентуален трансфер на Хари Кейн, съобщава “Телеграф”. 

Мениджърът на тима Ерик тен Хаг е поставил като приоритет номер едно привличането на нападател за селекцията през следващото лято. Именно Кейн е на челните места в изготвения от скаутското звено списък и от “Олд Трафорд” са наясно, че евентуални преговори с лондончани биха били доста трудни и вероятно продължителни. Именно за това те са пожелали да осъществят по-ранен контакт, за да разберат евентуална позиция на “шпорите”. 

Договорът на Хари Кейн с Тотнъм изтича през лятото на 2024 година и поне към този момент разговори за неговото подновяване не се водят. Пресата в Англия твърди, че на този етап е малко вероятно той да преподпише. 29-годишният Кейн неколкократно е заявявал, че желае да печели трофеи в кариерата си, но тя е преполовена, а отличията с лондончани все още не идват, което може да се окаже и решаващо при решението му. Именно на това разчитат от Манчестър Юнайтед, като се надяват прогресът на тима при Ерик тен Хаг да бъде достатъчно изкушаващ. 

Очакванията са Даниел Леви да иска 80 милиона паунда за нападателя от клубове от Европа и около 100 за английските грандове.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages