В новия брой на подкаста на Sportal.bg на водещия Филип Друмчев гостува легендарният футболист на ЦСКА и бивш национален селекционер Пламен Марков. В серия от предавания подкастът връща лентата към знакови мачове между ЦСКА и Левски. В този епизод темата е прословутият финал за Купата на България от 1985 г.

Пламен Марков анализира под лупа финала, довел до разформироването на двата футболни гранда. Легендарният атакуващ халф на армейците разказа и много лични истории от миналото, като говори както за своята младост, така и за съвремието в родния футбол. Марков посочи своя грешка, свързана с Евро 2004, когато като наставник изведе България за последно на голямо първенство. Бившата звезда на Метц и Гренобъл разкри и как през 1984 година не му е разрешен трансфер в Атлетико Мадрид и се върна към някои от топ победите на ЦСКА в европейските клубни турнири. 

Пълен запис на Вечното дерби от 19 юни 1985 година с автентичния коментар на Николай Колев - Мичмана може да намерите в YouTube канала на Sportal.bg.

5

Последвайте ни в социалните мрежи на Sportal.bg във Facebook, Instagram, TikTok, YouTube и в подкаст каналите ни Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe