"Марица" U15 (2009) победи с 1:2 "Кронос" (Пловдив) в среща от 28 кръг от първенството в Зоналната група U15. Срещата се игра в неделя на терена в ЖК "Тракия". Момчетата на треньора Иван Михайлов направиха много добър мач и постигнаха заслужен успех.

Първото полувреме беше изиграно почти перфектно от "жълто-сините". След преса и грешка на вратаря на домакините Виктор Маринов откри резултата още в 5-та минута. Маричани продължиха с добрата си игра. Получиха се добри разигравания, но пропуснаха някой положения. Домакините се опитаха да осъществят натиск, но след добра комбинация, малко преди края на първото полувреме, Любомир Томов изведе Петьо Клявков, който центрира отлично топката към Даниел Велков, а той увеличи предината на "Марица" на 0:2.

През второто полувреме домакините осъщесвиха натиск над маричани и намалиха резултата. До края на мача "Марица" продължи с добрата си игра в защитата и така не даде шанс на играчите на "Кронос" да изравнят.

"Марица" заема 11-та позиция в класирането с 39 точки, като тимът е с 3 мача по-малко. В следващия кръг маричани са домакини на "Берое", а срещата е на 29 април.

Срещата в Областната група U15 "А" между "Марица" (2008/09) и "Левски" (Карлово) бе отложен за сряда по искане на домакините от Карлово.